Avtor: zusentiljvelenje Objavljeno: 6. 03. 2022

Slovenski škofje spodbujajo k dobrodelnosti za Ukrajino preko Slovenske karitas

Slovenski škofje spodbujajo katoličane v Sloveniji, da se odzovejo na prošnjo za pomoč ukrajinskemu narodu, ki v tem trenutku trpi zaradi vojne v svoji domovini. Zato škofje podpirajo delo Slovenske karitas, ki že zbira denarna sredstva, materialno pomoč v hrani, oblačilih in higienskih pripomočkih za najbolj prizadete v tej vojni. Katoličane vabijo, da po svojih možnostih darujejo za pomoč ljudstvu, ki trpi.


Karitas v Ukrajini pomaga prizadetim ljudem, ki sedaj obupano iščejo varno zatočišče tako v zahodni Ukrajini kot v tujini. Življenjsko pomembno pomoč in psihosocialno podporo zagotavljajo zlasti ženskam in otrokom v 22 centrih po celotni Ukrajini. Karitas notranje razseljenim osebam na poti zagotavlja osnovne informacije, hrano, pitno vodo in komplete za osebno higieno ter varen prostor za spanje, prehranjevanje in umivanje.

Slovenska karitas s 1. marcem 2022 je začela tudi akcijo zbiranja materialne pomoči, ki bo potekala po več lokacijah škofijskih Karitas. Kontaktne številke in lokacije so objavljene na spletni strani www.karitas.si.

Vir vsebine: Katoliška cerkev
Fotografija: Lidija Stvarnik, Međugorje, februar 2022