Avtor: zusentiljvelenje Objavljeno: 7. 08. 2022

Upravne spremembe v velenjskih župnijah

S ponedeljkom, 1. avgustom, so se začele uresničevati že napovedane osebne in upravne spremembe v velenjskih župnijah in okolici.

Z namenom čim bolj enotnega delovanja in seznanjanja s pastoralnim utripom bodo tudi tiskana in spletna oznanila odslej skupna, kasneje še skupna spletna stran. Bodite pozorni zlasti na razporede sv. maš po različnih župnijah in cerkvah.

Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov (krst, poroka …), za cerkvene pogrebe in ostale upravne in pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi obrnite na župnijski urad Župnije Velenje – sv. Martin (Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: zupnija@svmartin.net).

Omenjene spremembe so velik izziv za vse nas duhovnike, pa tudi za župljane pastoralnega področja velenjskih župnij v fazi združevanja ter župnij v soupravi. Zato še naprej vabljeni k zavzeti molitveni podpori in k dejavnemu udejstvovanju povsod tam, kjer že sodelujete in kjer bodo okoliščine pokazale še nove potrebe sodelovanja. Vabljeni tudi k razumevajočemu sprejemanju sprememb, kjer bodo potrebne in kjer jih bodo narekovale razmere.  

Janko Rezar, župnik