Uvodna beseda

760 letnica prve omembe naše cerkve - kakšna doba, saj si je ne znamo predstavljati. Koliko korakov je bilo narejenih preko praga naše cerkve, ko smo stopali v to svetišče. To je lepo videti na posnetku vhoda cerkve.

Koliko zaupnih prošenj, koliko zahval, koliko duhovne tolažbe smo verniki dobili tukaj. Tukaj so odmevale tiste čudovite besede (in seveda odmevajo še danes): "Jaz te krstim v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha". Prav tako in še večkrat je bilo izrečeno: "Jaz te odvežem tvojih grehov...". Kolikokrat smo duhovniki opravljali sveto daritev, delili kruh življenja, brali in razlagali božjo besedo. Jezusovo naročilo: "Pojdi in tudi ti tako delaj" je vabilo, da božjo besedo živimo.

Vsa zgodovina naše cerkve je namenjena temu, da bi verniki v vseh časih postajali živa božja svetišča. Dušni mir, ki ga dobimo v cerkvi, naj gre z nami v življenje; nemir pa, ki nas ob poslušanju božje besede prevzame, naj nam pomaga, da tisto, kar ne delamo prav, tudi popravimo.

Naša cerkev je bila že večkrat predelana, razširjena, obnovljena, na novo opremljena. Bogu hvala za vse to. To je znamenje skrbi in ljubezni nas in naših prednikov. 

Živimo v časih, ko se moremo še posebej truditi, da ponosno, zvesto in skrbno živimo v moči vere. Zato polagam na oltar iskreno željo, naj bo vsem vam, ki prebirate tele vrstice, Bog bogati plačnik!

Andrej Mazej, župnik 
marec, 2021